Arxiu 2014

Francesc Vidal fa un repàs del Priorat Centre d'Art i de l'estat de la cultura al Camp de Tarragona

Font: 
La casa de palla
Data de publicació: 
07/07/2014

En aquest programa s'entrevista al Francesc Vidal, director del Priorat Centre d’Art. El Francesc duu més de 30 anys d’activista cultural, de mediador, de programador i editor independent a Reus i, des de fa 7 anys, al Priorat. És, sens cap mena de dubte, una de les figures clau per entendre i seguir el que ha estat l’art contemporani al Camp de Tarragona les darreres dècades.

http://www.mixcloud.com/lacasadepalla/la-casa-de-palla-francesc-vidal/

Podeu llegir més informació descarregant-vos el PDF adjunt.

Artistes Visuals per al dret a decidir

Font: 
Col·lectiu Artistes Visuals
Data de publicació: 
05/04/2014

MANIFEST PEL DRET A DECIDIR dels Artistes Visuals

Exercir com a artista, avui més que mai, vol dir mantenir una relació de diàleg amb el món i la cultura actuals. Vol dir escoltar i respondre als reptes de la societat i del país en què vivim. La nostra actitud, com a artistes i com a ciutadans, està fonamentada en els més alts valors de la civilització occidental. El primer de tots és el respecte per la dignitat i la llibertat de les persones i, en conseqüència, dels pobles i de les nacions. Sense aquest principi no hi ha democràcia. Aquesta és la raó i la base de l’ordenament jurídic internacional. Aquí neix l´anhel i el desig democràtic ferm que empeny el poble català, la nació catalana a expressar-se i a ser escoltada i acceptada per les altres nacions.

Podeu llegir la resta de la notícia descarregant-vos el PDF adjunt.

Comunicat sobre el Centre d’Art de Tarragona

Font: 
Associació Cultural Laboratori Visual
Data de publicació: 
28/02/2014

En consonància amb l’activitat dels darrers anys, des de Laboratori Visual, associació cultural que existeix, treballa i vehicula projectes en favor de les arts visuals i la comunitat artística del Camp de Tarragona, volem pronunciar-nos públicament sobre els canvis que s’han succeït al Centre d’Art de Tarragona, el CA. Aquest és un exercici de responsabilitat democràtica en un projecte exemplar a l’hora d’establir un procés participatiu en la seva fase de gestació i molt present en el seu corpus identitari.

Podeu llegir la resta del document descarregant-vos el PDF adjunt.

Acord Nacional per la Cultura. Document de treball

Font: 
Generalitat de Catalunya
Data de publicació: 
20/01/2014

La idea del pacte és una de les característiques de la societat catalana. El pactisme català es fonamenta amb la convicció del beneficis col∙lectius que generen els grans acords entre el govern i la societat, o la societat i el govern, per tal d’afrontar els grans reptes socials i fer avançar el país.

Treballar des del pacte i l’acord és especialment indicat en l’àmbit de la cultura nacional. Un àmbit social que es desplega des de l’aportació de cada ciutadà, des de la convicció de la societat civil i des de la iniciativa privada; i, no cal dir, que es desplega també a traves de les polítiques adoptades per les administracions públiques per delegació democràtica de la societat.

(...)

Podeu llegir la resta del document descarregant-vos el PDF adjunt.